بسیاری از سازمانها و شرکتهایی که در زمینه تولید محصول یا خدمت رسانی فعالیت میکنند، به دنبال آن هستند که فروش بیشتری را از آن خود کنند. در بازار بیشتر شناخته شوند و بتوانند سهم بیشتری از بازار را از آن خود کنند. برای آنکه بتوان به این اهداف جامع دسترسی پیدا کرد، لازم است که بدانید سهم بازار چیست و چگونه میتوان آن را افزایش داد. در این مطلب از وب سایت اس دیتا قصد داریم تا به بررسی موضوع چگونه سهم بازار خود را افزایش دهیم؟ بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
در مقالات گذشته درباره سهم بازار اطلاعات مهمی را در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم. به صورت کلی سهم بازار درصد یک بخش از یک بازار خاص است که محصول، خدمات یا نرمافزار شما مسئول آن است و بر اساس میزان فروش محاسبه خواهد شد. ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید چرا از سهم بازار استفاده میشود؟ باید بیان گردد که از سهم بازار استفاده میشود تا شما به این نتیجه برسید که کسب و کارتان در بخش خاص خود چقدر بزرگ، قدرتمند یا مهم است. یا اینکه چقدر میتوانید در کار خود پیشرفت داشته باشید! شما میتوانید سهم بازار خود را با در نظر گرفتن کل فروش و تقسیم آن بر کل فروش بخش یا بازاری که در آن میفروشید، محاسبه نمایید و برای آن برنامه ریزی داشته باشید.
شرکتی که سهم بازار خود را در طول زمان حفظ میکند، درآمدهایش را مطابق با رقبا افزایش میدهد. اما افزایش این سهم در طول زمان، نشاندهنده درآمد سریعتر و پیشرو در بازار خواهد بود.
افزایش سهم بازار یک شرکت، فرآیندی پیچیده و چالشبرانگیز است که نیاز به برنامهریزی دقیق و استراتژیهای موثر دارد. راهکارهای متفاوتی برای افزایش سهم بازار وجود دارد که به صورت زیر میتوان به آنها اشاره داشت:
برای افزایش سهم بازار، باید بازار و رقبا را به خوبی شناخت و تحلیل کرد. بررسی نقاط ضعف و قوت رقبا، نیازهای مشتریان و نقاط قوت خود، به شما کمک میکند تا استراتژیهای موثری برای افزایش سهم بازار ارائه دهید.
توسعه محصولات و خدمات جدید، به شما کمک میکند تا بازار تازهای را فتح کنید و سهم بازار خود را افزایش دهید. همچنین، بهبود محصولات و خدمات فعلی و توسعه آنها نیز میتواند به افزایش سهم بازار کمک کند.
استفاده از روشهای بازاریابی و تبلیغات موثر، به شما کمک میکند تا به مشتریان جدیدی دسترسی پیدا کنید و سهم بازار خود را افزایش دهید. بهتر است از روشهای بازاریابی و تبلیغاتی مناسب با مخاطبان خود استفاده کنید و همچنین از روشهای دیجیتالی نیز بهره بگیرید.
بهبود کیفیت محصولات و خدمات، به شما کمک میکند تا رضایت مشتریان خود را افزایش دهید و نوید افزایش سهم بازار شما را بدهد.
ارائه قیمت مناسب و رقابتی، به شما کمک میکند تا مشتریان را جذب کنید و سهم بازار خود را افزایش دهید. برای این کار، باید قیمت را با توجه به بازار و رقبا تعیین کنید.
ارائه خدمات پس از فروش موثر، به شما کمک میکند تا رضایت مشتریان خود را بالا ببرید و آنها را به مشتریان دائمی تبدیل کنید. این کار باعث افزایش سهم بازار شما نیز میشود.
همکاری با شرکتهای مشابه، به شما کمک میکند تا بازار جدیدی را فتح کنید و سهم بازار خود را افزایش دهید. همچنین، همکاری با شرکتهای مشابه در زمینه توسعه محصولات و خدمات نیز میتواند به شما کمک کند تا به سرعت در بازار رشد کنید.
این سوالی است که بسیاری از سازمانها و شرکتها از متخصصان اس دیتا میپرسند! در واقع باید اشاره شود که سهم بازار از جمله بزرگترین و مهمترین شاخصها برای موفقیت یک سازمان است و برای اندازهگیری اثر بخشی تلاشهای فروش، بازاریابی و غیره مورد استفاده قرار خواهد گرفت. باید به یاد داشته باشید که هر چه سهم بیشتری از بازار را در اختیار خود داشته باشید، سود بیشتری نصیبتان خواهد شد.
به صورت کلی میتوان اذعان داشت که سهم بازار به میزان فروش یا تراکنشهای انجام شده در یک بازار خاص توسط یک شرکت یا صنعت میباشد. این موضوع مشخص مینماید که چه قدر این شرکت یا صنعت در بازار فعلی موفق است یا دچار مشکل خواهد شد. بنابراین، توجه به سهم بازار میتواند برای بسیاری از سازمانها مهم باشد. زیرا برای شرکتها و کسبوکارها، این میزان نشان دهنده روند رشد و درآمد آینده خواهد بود.
اگر یک شرکت به سهم بازار خود اهمیت ندهد، ممکن است رقبایش در بازار آن شرکت را پیش بگیرند و سهم بازار آن شرکت کاهش یابد. در این صورت ممکن است با کاهش فروش نیز مواجه گردد. همچنین، توجه به سهم بازار میتواند به شرکت کمک کند تا بهترین راهبردهای بازاریابی را برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان فعلی پیدا کند. با توجه به اینکه سهم بازار شرکتها میتواند با کاهش هزینهها و افزایش کیفیت محصولات و خدمات آنها رشد کند، توجه به سهم بازار به عنوان یکی از مهمترین عوامل موفقیت در بازار به شمار میرود. بنابراین در هر شرایطی باید به آن توجه کرد.
فرض کنید که شما یک کسبوکار دارید که در یک بازار خاص فعالیت میکند و در واقع در یک بازار رقابتی هستید. سهم بازار شما به میزان فروش شما در آن بازار نسبت به فروش کلیه رقبا محاسبه میشود. در واقع، اگر شما در یک بازار با پنج رقیب دیگر فعالیت کنید و شما فروش ۲۰ درصدی از کل فروش در آن بازار را داشته باشید، سهم بازار شما برابر با ۲۰ درصد خواهد بود.
حال فرض کنید که شما به سهم بازار خود اهمیت ندهید و تلاشی برای افزایش فروش و بالا بردن سهم بازار خود نکنید یا اینکه در این خصوص با متخصصان مشورتی نداشته باشید. در این صورت، رقبای شما میتوانند با استفاده از راهبردهای بازاریابی موثرتر و یا افزایش کیفیت محصولات خود، بیشترین سهم بازار را کسب کنند و در دنیای بزرگ رقابت از شما پیشی بگیرند و شما همچنان در جای خود بمانید بدون اینکه پیشرفت کنید. این ممکن است منجر به کاهش فروش و سود شما شود و در نهایت به ناکامی کسبوکار شما منتهی گردد.
بنابراین، توجه به سهم بازار بسیار مهم است و به شما کمک میکند تا با استفاده از راهبردهای مناسب و بهبود عملکرد کسبوکار خود، رقبای خود را پیش بگیرید و سهم بازار خود را افزایش دهید.
توجه و محاسبه سهم بازار برای شرکتها و سازمانها مزایای مختلفی دارد که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
شناخت داشتن سهم بازار به شرکتها کمک میکند تا عملکرد خود را در بازار بهبود دهند و براساس آن تصمیمگیریهای مناسبی را انجام دهند. با مقایسه سهم بازار خود با رقبای خود در طول زمان، شرکتها میتوانند برنامههای بازاریابی و فروش خود را بازبینی کرده و بهبودهای لازم را برای آنها ایجاد نمایند.
با شناخت داشتن سهم بازار، شرکتها میتوانند بهترین راهکارهای رقابتی خود را برای جذب مشتریان ارائه دهند و با رقبا خود رقابت کنند. در واقع، رقابت برای کسب سهم بازار بیشتر، ممکن است به کیفیت بهتر محصولات و خدمات، نوآوری و کاهش هزینهها منجر گردد. بنابراین بسیار مهم است که این شاخص برای شرکتها مورد محاسبه قرار گیرد.
داشتن سهم بازار بالا به شرکتها کمک میکند تا اعتبار و اعتماد مشتریان خود را بالا ببرند. به دلیل آنکه سهم بازار بالا نشان میدهد که شرکت در بازار به خوبی موفق بوده است و مشتریان بیشتری به آن اعتماد میکنند.
سهم بازار بالا میتواند باعث جذب سرمایهگذاران بیشتر به شرکت شود. سرمایهگذاران، عمدتاً به دنبال شرکتهایی هستند که در بازار موفق هستند و سهم بازار بالا میتواند به عنوان یک معیار برای ارزیابی شرکتها و تصمیمگیری در مورد سرمایهگذاری در آنها استفاده شود. بنابراین، داشتن سهم بازار برای شرکتها بسیار مهم است و میتواند بهبود عملکرد، رقابتپذیری، اعتبار و جذب سرمایهگذاران را به همراه داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محاسبه سهم بازار به وب سایت اس دیتا مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت نمایید.