یکی از مواد غذایی مصرفی بسیار مهم در عراق، برنج است که به صورت سالیانه از کشورهای مختلف مانند هند، پاکستان، ایران و ... وارد کشور عراق میشود. باید اشاره شود که خود عراق تولیدکننده برنج نیز میباشد اما به دلیل موقعیت جغرافیایی آن؛ نمیتواند حجم بسیاری از برنج را برای کشور خود تولید نماید. در کل کشور عراق میتواند 8 الی 21 درصد از حجم برنج مصرفی خود را در داخل کشور تولید نماید. بنابراین برای آنکه بتواند برنج خود را تأمین کند، به واردت برنج نیاز دارد. در این مطلب از وب سایت اس دیتا قصد داریم تا به بررسی حجم واردات برنج به عراق بپردازیم. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
یکی از نکات بسیار مهمی که باید بدانید، این است که منطقه اصلی پرورش برنج در کشور عراق؛ تقریبا در نزدیکی شهر نجف و جنوب بغداد و در رودخانه فرات واقع شده است. از آن جا که میزان بارندگی در ماههای تابستان بسیار محدود است، آب آبیاری فرات شاهرگ حیات منطقه میباشد و امکان تولید برنج، خرما، محصولات علوفهای و سبزیجات را فراهم مینماید. اما همانگونه که بیان کردهایم، با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور، امکان تولید برنج و دیگر مواد غذایی در حجم بالا میسر نمیباشد.
قابل ذکر است؛ یکی از کشورهای بزرگی که نقش مهمی در صادرات به عراق را دارد، ایران میباشد. در واقع ایران در صادرات غلات به عراق رتبه دوم را کسب کرده است و برای دیگر فرآوردههای خوراکی گوناگون رتبه اول را دارد.
واردات برنج به عراق از کشورهای گوناگونی مانند هند، پاکستان، ایران و... انجام میشود.
نمودار زیر حجم واردات برنج به عراق در مقیاس 1000 تن نشان میدهد. همانگونه که در نمودار مشاهده میکنید، حجم واردات برنج به عراق از سال 2015 تا سال 2019 به صورت صعودی بوده و در سال 2019 به بالاترین میزان خود رسیده است.
به نکات و موارد ذکر شده در زیر توجه فرمایید:
از سال 2015 تا سال 2021، کمترین میزان واردات برنج به عراق مربوط به سال 2015 با مقدار 930 هزار تن و سپس در سال 2019 با حجم 970 هزار تن بوده است.
در سال 2020 تا سال 2021 میزان برنج وارداتی به کشور عراق تقریباً 1 میلیون تن بود.
حجم کل برنج وارد شده در سراسر جهان درسال 2020 تا سال 2021، 47.9 میلیون تن بود.
در سال 2016 ، کشور عراق در میان 10 وارد کننده برتر برنج در جهان قرار گرفت.