برای هر خانوادهای مسئله کار و بیکاری به عنوان یک دغدغه بزرگ تلقی میشود. با این حال برخی افراد با تلاش و پشتکار در صدد نوآوریهایی هستند که موجب اشتغال خواهد شد اما گاهاً این اشتغال بسته به خود فرد نیست و مستلزم وجود یک تیم و اعضایی میشود که عملاً جمعی را وارد کار میکند.
اقدام برای راه اندازی و شروع یک فعالیت و کار در هر زمینهای با سرمایه اولیه توسط هر شخصی که مسئول برپایی آن کار است و حتی شکست در طول مسیر در اثر عملکردهای مربوطه را برعهده دارد کارآفرین شناخته میشود. برای شروع یک فعالیت و تشکیل یک تیم در ابتدا باید نوآوریهای لازم در خصوص نیاز جامعه بررسی شود و با ایده جدید در این مسیر قدم بگذارند و مدیریت یک مجموعه را بلد باشند که هرگونه ریسک و شکست در مسیر فعالیت تیم تشکیلشده را پیشبینی کند و رسیدگی به امور را بداند تا بتواند در شرایط بحرانی تصمیمگیری درستی را اتخاذ کند و از چالشهای موجود سربلند بیرون بیایند که بتوانند فعالیت تشکیلشده را به درستی توسه دهند و هدایت کنند.
کارآفرینی را میتوان به چشم یک امید مالی و اقتصادی نگاه کرد چرا که در حال حاضر ۴۰۰ هزار کارآفرین در کشور داریم به عبارت دیگر اشتغال ۲۴ میلیون نفر در گرو نوآوری و کارآفرینی این کارآفرینان است.
کارآفرینان ایرانی
تعدادی از کارآفرینان برتر در حوزه تکنولوژی اخیر کشورمان:
۱.پایهگذاران دیجیکالا (حمید و سعید محمدی)
۲.پایهگذار نتبرگ (علیرضا صادقیان)
۳.پایهگذار تخفیفان (نازنین دانشور)
۴.پایهگذار شیپور (رضا اربابیان)
۵.پایهگذار دیوار (حسام آرمندهی)
۶.پایه گذار آپارات (محمدجواد شکوریمقدم)
طی اعلام "مسترکارد" ایران رتبه ۵۴ در بین ۵۸ کشور در مورد کارآفرینی زنان را کسب کرده است یعنی فقط از عربستان و الجزایر و بنگلادش و مصر امتیاز بیشتری به دست آورده است. این در حالیاست که ایران در بین ۵۰ کشور مورد بررسی رتبه ۱۰ در شاخص کلیدی قصد کارآفرینی را دارد و سهم خانمها در اقتصاد کشور و اشتغال زیر ۲۰ درصد است.(این آمار مربوط به سال ۱۳۹۸ است)
۱.متقاضی به کار ۲۶ میلیون نفر در حالی که تقاضای کار ۲۲ میلیون نفر بوده است. (سال ۱۳۸۸)
۲.نرخ بیکاری ۱۵ درصد (سال ۱۳۸۸)
۳.رتبه کارآفرینی ایران در میان ۶۷ کشور ۲۱ بوده است. (سال ۱۳۹۱)
۴.درصد تغییر سالانه رشد تولید ناخالصی داخلی ۳.۷ درصد است. (سال ۱۳۹۶)
۵.ایران در دسته ۵ کشور اول جهان با بیشترین روند رشد کارآفرینی است. (سال ۱۳۹۷)
۶.شاخص کارآفرینی ایران ۱۰.۷ درصد بوده که جایگاه ۲۶ را به خود اختصاص داده است. (سال ۱۳۹۸)
۷.نرخ کارآفرینی در ایران تا قبل از ویروس کرونا حدود ۳۸ درصد بوده است. (سال ۱۳۹۸)
۸.رتبه کارآفرین بودن ایران در شاخص جهانی بین ۱۳۷ کشور ۷۲ بوده است. (سال ۱۳۹۸)