نیلوفر رجب نیک

مطالعه این مقاله حدود 9 دقیقه زمان ‌می‌برد.
1400/07/29
562


اقتصاد ایران در سال 1400

دسترسی سریع



همان‌گونه که می‌دانید، وضعیت اقصادی کشور عزیزمان ایران در طی چند سال اخیر مناسب نبوده و معضلات خاص خود را دارد. عوامل بسیاری مانند تحریم‌ها بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشته است که البته در سال 1399 و 1400 نیز پاندمی کرونا به تحریم‌ها اضافه شده و سبب شده است تا ایران از لحاظ اقتصادی روزهای تاریکی را سپری کند. در این مقاله از وب سایت اس دیتا به بررسی اقتصاد ایران در سال 1400 می‌پردازیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با اس دیتا همراه باشید.

 

اقتصاد پر تلاطم ایران:

 

اقتصاد ایران وابستگی بسیاری به منابع طبیعی یعنی نفت و گاز دارد. به دلیل نوسانات فراوانی که در این بازار وجود داشته و همچنین وضعیت تحریم ایران، رشد اقتصادی در چند سال اخیر بسیار پایین بوده وضعیت مناسبی ندارد. اقتصاد ایران نوسانات بسیاری را متحمل شده است که دلیل آن تأثیرپذیری اقتصاد از مسائل خارجی و بین‌المللی می‌باشد.

وابستگی اقتصاد ایران به نفت و گاز (منابع طبیعی خود) سبب شده است تا در طی این سال‌ها وضعیت اقتصادی با معضلات بسیاری مواجه شود. در واقع یکی از اصلی‌ترین راه‌های درآمد دولت فروش نفت است که در طی سال‌های اخیر با مشکل مواجه شده و همین موضوع وضعیت نگران کننده‌ای را برای اقتصاد ایران فراهم آورده است.

قیمت‌گذاری نفت پیچیدگی و سختی‌های خاص خود را دارد. هر تغییری که در نظام بین‌المللی به وجود می‌آید، تأثیر خاص خود را بر قیمت نفت می‌گذارد. به صورت کلی تحریم‌هایی که علیه کشور ایران وضع می‌شود، فروش نفت ایران را به مشکل مواجه می‌کند که البته شایان ذکر است که این تحریم‌ها فقط برای فروش نفت نبوده و موارد بسیار دیگری را شامل می‌شود.  

اگر می‌خواهید از رشد اقتصادی ایران در چند سال گذشته آگاه شوید، به آمار و ارقام زیر توجه کنید:

 

اقتصاد ایران در سال 1400:

 

بر طبق آمار و ارقام بدست آمده از سازمان‌های مختلف در ایران، سال 97 تا 99 سال بسیار پر تلاطم برای کشور عزیزمان بود. با وجود تمام مشکلات در واردات و صادرات،در سال ۹۹، ۳۲ تا ۳۵ میلیارد دلار کالا وارد کشور شده بود که باید اشاره شود ۸ میلیارد دلار آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفته است. در سال ۱۴۰۰ (تا کنون) نیز بدون وجود برجام، ۵۰ میلیارد دلار صادرات فرآوردهای نفتی انجام شده است. افزایش قیمت نفت در سرتاسر دنیا نیز اتفاق افتاده بنابراین می‌توان پیش بینی‌های مناسب‌تری (نسبت به سال‌های گذشته) برای اقتصاد ایران داشت.

تا پایان سال 1400 این احتمال وجود دارد که به صورت میانگین 1.5 میلیون بشکه نفت به فروش برسد و هر بشکه نفت به اندازه 20 دلار افزایش یافته است (از 40 دلار به 60 دلار رسیده که احتمالا این رقم ثابت بماند). حال می‌توان اذعان داشت که ممکن است درآمد حاصل از نفت در سال 1400، سبب شود تا اقتصاد ایران رشد آرامی را داشته باشد. اما در هر صورت مسائل خارجی و بین‌المللی (برجام) تعیین کننده فروش نفت و درآمدهای کشور خواهد بود. در واقع اگر مسائل بین‌المللی بهبود پیدا کند، درآمدهای ارزی بانک مرکزی تقویت یافته و این موضوع می‌تواند بر قیمت ارز نیز تأثیر بسزایی داشته باشد.

 

حجم اقتصاد ایران در سال‌های اخیر:

 

در نمودار زیر حجم اقتصاد ایران در سال‌های اخیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نکته:

نمودار زیر بر اساس میزان رشد اقتصادی صفر درصد در سال 99 و و رشد 2.8 درصدی در سال 1400 رسم شده است.

 

همان‌گونه که در بالا اشاره داشته‌ایم، سه تصور برای اقتصاد ایران در سال 1400 وجود دارد که این تصورات از میزان رشد اقتصادی در سال 99 نشئت می‌گیرد:

 

شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقتصاد ایران و رشد اقتصادی به وب سایت اس دیتا مراجعه فرمایید.




مقالات مرتبط


قیمت‌گذاری خدمات نرم افزار برنامه ریزی و مدیریت کارهای روزانه دیتا مارکتینگ و داشبوردهای بازاریابی استراتژی قیمت گذاری ضعف‌های موجود در تعیین قیمت‌گذاری آیا کاهش قیمت بهترین راه برای افزایش فروش است ؟ افزایش کارآفرینی در ایران کدام برندهای ایرانی شناخته شده هستند؟ پر سودترین کالاهای صادراتی ایران نرخ بیکاری جوانان تحصیل کرده نرخ بیکاری نوسانات در قیمت مسکن شهرها، مساله های شهری، داده های شهری–بحران ها و سوانح جمعیت با سواد واردات موز از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ به عراق افزایش تولد نوزادان پسر نسبت به دختر تأثیر تورم بر قیمت مسکن رشد اقتصادی در سال ۱‍۴۰۰ شهرها، مساله های شهری، داده های شهری – زیرساخت تغییرات نرخ تورم از سال 1399 تا 1400 شهرها، مساله های شهری، داده های شهری – شهر هوشمند تغییرات نرخ طلا نسبت به سال 99 سهم واردات کفش به لبنان به طور کلی در سال ۲۰۱۸ مصرف سرانه خرما در عراق مصرف سالانه خرما در عراق حجم واردات برنج به عراق:

داشبورد‌های مرتبط