فرزانه سودمند

مطالعه این مقاله حدود 37 دقیقه زمان ‌می‌برد.
1401/02/18
736



بحث درآمد و اقتصاد یکی از پر حاشیه‌ترین مباحث در جهان است. برخی از بانک‌ها کشورها را از لحاظ درآمدی به گروه‌های مختلفی دسته بندی و کرده و برای هر کشور رتبه‌ای در نظر می‌گیرند. در واقع برای بررسی اوضاع اقتصادی، بانک جهانی اقتصاد هر کشور را بر اساس سطح درآمدی آن‌ها معین می‌کند و طبقه بندی آن بر اساس درآمد ناخالص ملی انجام می‌شود. در این مطلب از وب سایت اس دیتا قصد داریم تا به بررسی  طبقه‌بندی جهانی درآمد کشورهای مختلف دنیا بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با اس دیتا همراه باشید.

درآمد ناخالص ملی چیست؟

درآمد ناخالص ملی یک شاخص است که معیار مهمی برای تعیین میزان تولیدات و پیشرفت اقتصادی یک کشور محسوب می‌شود و می‌توان با تکیه بر آن اطلاعات مناسبی در رابطه با اوضاع اقتصادی یک کشور بدست آورد. این معیار بر اساس میزان هزینه‌ای که شهروندان و افراد مقیم، در کشور مورد نظر هزینه می‌کنند محاسبه می‌شود. بصورت کلی درآمد ناخالص ملی میزان کل مبلغ به دست آمده توسط شهروندان یک کشور توسط کسب و کارهای متفاوت است. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که سرانه درآمد ملی ناخالص کشورها با تغییر رشد اقتصادی، تورم، نرخ ارز و جمعیت، تغییر خواهد کرد بعلاوه قابل ذکر است که روش انجام حساب‌های ملی و داده‌های مربوط به آن در سرانه ذکر شده تاثیر گذار است.

طبقه بندی جهانی درآمد:

بر اساس اظهارات بانک جهانی، طبقه بندی کشورها بر اساس درآمد آن‌ها به چهار گروه زیر می‌باشد:

همچنین بر طبق آمارهای منتشر شده از سوی بانک جهانی، در میان 218 کشور دنیا تعداد کشورهایی که در طبقه بندی ذکر شده در فوق قرار می‌گیرد، به صورت زیر هستند:

در واقع به صورت تقریبی 70 درصد کشورهای دنیا در سطح درآمد بالا و درآمد متوسط-بالا قرار گرفته‌اند. درآمد ناخالص ملی این دو گروه از سطوح درآمدی از 3896 دلار تا 12060 دلار می‌باشد. حال باید اشاره شود که این میزان از سطوح درآمدی، ممکن است به دلایل مختلف از جمله تورم جهانی، سال به سال تغییر کند و معمولا هر سال کمی بیشتر از سال قبل خواهد بود. با توجه به آمارهایی که در سال 2018 و 2019 منتشر شده است، طبقه بندی جهانی درآمد در سطوح مختلف به شرح زیر است:

 

جایگاه ایران در جهان از لحاظ درآمدی:

باتوجه به گزارشات و آمارهایی که از منابع مختلف منتشر شده است، جمعیت ایران در سال 2019 میلادی برابر با 82.9 میلیون نفر بوده است که از نظر جمعیتی رتبه 19 در جهان را به خود اختصاص داده اما با این وجود از لحاظ درآمد ناخالص ملی به اندازه 5420 دلار رتبه 103 را داشت. بعلاوه قدرت خرید آن برابر با 14560 دلار بود که در جایگاه رتبه 93 قرار داشت.   

با توجه گزارش اتاق بازرگانی تهران، بر اساس میانگین درآمد ایران، رشد و روند تغییرات درآمدی در طی سال‌های اخیر با نوساناتی روبه‌رو بوده است و همچنین از حیث جمعیتی در مقایسه با کشورهایی با جمعیتی مشابه، کشور ترکیه در گروه اقتصادهای با درآمد متوسط بالا و اقتصاد آلمان در گروه اقتصادهای با درآمد بالا قرار دارند به صورتی که قدرت خرید ترکیه 1.9 برابر ایران و آلمان 4 برابر ایران بوده است. با این وجود 14 سال است که ایران نیز در گروه کشورهای با درآمد متوسط-بالا جای دارد و به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه‌ای که در طی سال‌های اخیر با آن دست و پنجه نرم می‌کند، فعلا در این گروه قرار گرفته و نتوانسته به گروه کشورهای با درآمد بالا راه پیدا کند.  

 

 

شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اس دیتا مراجعه فرمایید.




برچسب‌ها:

مد