نیلوفر رجب نیک

مطالعه این مقاله حدود 38 دقیقه زمان ‌می‌برد.
1400/12/02
389


سهم فارغ‌التحصیلان از بیکاران کشور چقدر است؟


بیکاری یکی از معضلاتی است که بسیاری از جوامع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و به عبارتی دیگر درگیر این مسئله هستند. بسیاری از افرادی که جزء بیکاران در جامعه به شمار می‌آیند متاسفانه از افراد تحصیل کرده و فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی هستند. معضل بیکاری می‌تواند تاثیرات مختلفی را بر جامعه داشته باشد و سبب بروز مشکلاتی حاد در جامعه گردد. در این مقاله از وب سایت اس دیتا قصد داریم تا به بررسی سهم فارغ التحصیلان از بیکاران کشور بپردازیم و اطلاعات بسیار مهمی را درباره این موضوع در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با اس دیتا همراه باشید.

 

بیکاری و معضلات آن:

قبل از آنکه به بررسی معضل بیکاری و تاثیر آن بر جوامع بپردازیم، باید اشاره نماییم که نرخ بیکاری و محاسبه آن به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد و نمی توان هر فردی که در جامعه فاقد کار است را به عنوان بیکار در نظر گرفت و آن را در محاسبات نرخ بیکاری جای داد! در واقع برای محاسبه این شاخص باید افرادی را در نظر گرفت که مدتی است به دنبال کار هستند و نمی‌توانند کار پیدا کنند، همچنین افرادی که منتظر فراخوان برای بازگشت به شغلی قبلی خود هستند نیز جزء بیکاران به شمار می‌آیند. اما دانش آموز تمام وقت، افراد بازنشسته یا افراد خانه‌دار جزء دسته بیکاران تقسیم بندی نمی‌شوند. در واقع می‌توان اذعان داشت، بیکاران و شاغلان اعضای نیروی کار را تشکیل می‌دهند.

به نقل از خبر گذاری ایمنا، بیکاری تاثیرات نامناسبی بر روی جامعه دارد. به خصوص در شهرهای بزرگ و صنعتی به دلیل آنکه جمعیت افراد زیاد است، این معضل می‌تواند بزهکاری در جامعه را افزایش دهد. در واقع معضل بیکاری را می‌توان از منظر جامعه ‌شناسی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و روانی بررسی کرد. قابل ذکر است که کارشناسان در این حوزه بیان کرده‌اند که بیکاری یکی از مهم‌ترین عوامل بزهکاری و ناامنی در جامعه به شمار می‌آید.  از طرف دیگر بیکاری می‌تواند بر روابط افراد در یک جامعه تاثیر سوء داشته باشد و بدین ترتیب جریان‌های مثبت اجتماعی کاهش یابد. با افزایش نرخ بیکاری در یک جامعه علاوه بر مشکلات اجتماعی، مشکلات اقتصادی نیز شکل می‌گیرد. خوشبختانه در طی یک سال اخیر میزان بیکاری در حال کاهش یافتن است، اما با این وجود نیز درصد بالایی از فارغ التحصیلان دانشگاهی جزء بیکاران کشور تلقی می‌شوند.

 

سهم فارغ التحصیلان از بیکاران کشور چقدر است؟

بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران و خبرگذاری مهر و ایسنا، تقریبا ۴۰ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته‌های مختلف، جزء جمعیت بیکار کشورمان محسوب می‌گردند. در واقع آمارگیری‌های انجام شده توسط متخصصان این حوزه در سال ۱۴۰۰ اثبات کرد که ۹۲۴ هزار و ۳۹۴ نفر از جمعیت فارغ‌ التحصیلان دانشگاهی، بیکار بوده و این موضوع بدان معناست که در سال ۱۴۰۰ (سال جاری)، میزان ۱۳.۴ درصد از کل جمعیت فعال فارغ ‌التحصیل آموزش‌های عالی بیکار بوده‌اند و این رقم کمی نگران کننده به نظر می‌رسد.

به آمارها و ارقام زیر توجه فرمایید:‌

 

قابل ذکر است که جمعیت بیکاران کشور  ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار و ۶۰۴ نفر می‌باشد که در سال ۱۳۹۹ سهم بیکاران فارغ التحصیل به اندازه ۳۶ درصد بوده است. البته مرکز آمار ایران اذعان داشته است که سهم جمعیت شاغل فارغ‌التحصیل از میزان کل شاغلان کشور با رشد مواجه بوده است، به‌گونه‌ای که این سهم در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، به اندازه ۰.۱ درصد افزایش داشته است؛ با این وجود همچنان رشد جمعیت بیکاران فارغ ‌التحصیل دانشگاهی در طول سال‌های گذشته بیشتر از رشد جمعیت شاغل فارغ‌التحصیل بوده است.

 

شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اس دیتا مراجعه فرمایید.




مقالات مرتبط


آمار و الگوریتم‌ های خوشه‌بندی: ترکیب تحلیل و اتوماسیون نقش آمار در بهبود الگوریتم‌ های یادگیری نظارت‌ نشده آمار و ارزیابی عملکرد الگوریتم‌ های یادگیری نظارت‌ شده کاربرد آمار در مدل‌ سازی داده‌ های حجیم برای هوش مصنوعی آمار و طبقه‌ بندی داده‌ ها در الگوریتم‌ های یادگیری ماشین تکنیک‌ های آمار چندمتغیره در تحلیل داده‌ های پیچیده تحلیل آماری داده‌ های آموزشی برای بهبود عملکرد مدل‌ های هوش مصنوعی چگونه آمار به هوش مصنوعی در تشخیص الگوها کمک می‌کند؟ کاربرد آمار در مصورسازی نتایج مدل‌های یادگیری ماشین نقش آمار در ارزیابی الگوریتم‌ های پردازش زبان طبیعی آمار و یادگیری ماشین: ترکیبی برای بهبود پیش‌بینی‌ ها چگونه تحلیل آماری میتواند تشخیص تقلب توسط هوش مصنوعی را تقویت کند؟ کاربرد تحلیل آماری سری‌ های زمانی در هوش مصنوعی آمار و یادگیری تقویتی: تحلیل یکپارچه مقایسه روش‌ های آماری و الگوریتم‌ های هوش مصنوعی در پیشبینی نقش توزیع‌ های آماری در بهینه‌ سازی مدل‌ های هوش مصنوعی آمار در فرآیند انتخاب ویژگی‌ های مهم برای هوش مصنوعی استفاده از روش‌ های آمار بیزی در یادگیری ماشین تأثیر داده‌های آماری ناسازگار بر عملکرد هوش مصنوعی تکنیک‌ های آمار استنباطی برای پیشبینی در هوش مصنوعی چگونه داده‌ های آماری به بهبود مدل‌ های هوش مصنوعی کمک میکنند؟ نقش احتمال و آمار در الگوریتم‌ های یادگیری عمیق مدل‌ سازی آماری برای بهبود دقت شبکه‌ های عصبی چرا اصفهان نصف جهان است؟ حقایق آماری که باید بدانید! اصفهان و آینده آن از نگاه آمار؛ چه چیزهایی در راه است؟ این راز حرفه‌ای‌هاست! چرا آمار و دیتا کلید تصمیم‌گیری هوشمند است؟ آمار و دیتا یا حدس و گمان؟ کدام روش موفقیت‌آمیزتر است؟ تحلیل آمار و دیتا به زبان ساده: از کجا شروع کنیم؟ آمار و دیتا در زندگی روزمره: آیا از ارزش آن باخبرید؟ چگونه با استفاده از آمار و دیتا، فروش خود را چند برابر کنید؟ آیا آمار و دیتا می‌تواند آینده بازار شما را پیش‌بینی کند؟ چگونه آمار و دیتا می‌تواند تصمیم‌گیری‌های شما را متحول کند؟ آمار و دیتا چیست و چرا موفقیت کسب‌وکارها به آن وابسته است؟ مدل های رگرسیون و طبقه بندی برای پیشبینی‌ها بررسی تکنولوژی‌های نوین در تحلیل داده‌ها متوسط طول عمر در ایران مدل‌های ARIMA و ARMA در پیش‌بینی سری‌های زمانی تفاوت بین انحراف معیار و واریانس در آمار و کاربردهای هرکدام تفاوت بین میانگین، میانه و مد در آمار و کاربردهای هرکدام تفاوت بین همبستگی و علیت در آمار و روش‌های تخمین هرکدام مفاهیم پایه تحلیل عاملی و نحوه عملکرد آن مقدمه‌ای بر علم داده مفاهیم و اصول اولیه طبقه‌بندی جهانی درآمد داشبورد میانه داشبورد میانگین حسابی آمار فروش سهام عدالت تحلیل داده و ضرورت استفاده از آن در کسب‌وکارها نرخ بیکاری زنان نسبت به مردان کدام مداد رنگی به صرفه‌تر است؟ آمار مهاجرت ایران

داشبورد‌های مرتبط