در زمان مدرسه کسب معدل بالا یکی از دغدغههای همه ما بوده است. هرچقدر نمره بالاتری داشتیم طبیعتاً معدل بالاتری هم در کارنامههای ما ثبت میشد. روش به دست آوردن معدل هم به قدری ساده بود که همگی بلد بودیم. به عبارتی معدل گرفتن نمرات همان میانگین حسابی بود. یعنی کل نمرات را جمع و در انتها تقسیم بر تعداد آنها میکردیم. حالا قصد داریم در خصوص میانگین حسابی و کاربرد آن در داشبورد میانگین حسابی توضیحاتی ارائه دهیم.
میانگین حسابی گرفتن برخلاف برداشتی که از اسم آن میشود معنی عدد وسط را نمیدهد. همانطور که پیشتر گفتیم میانگین حسابی یا معدلگیری با مجموع دادههای عددی تقسیم بر تعداد آن بدست میآید. اما اگر اعداد منفی هم داشتیم روال چطور پیش میرود؟ اگر در مجموعه اعداد ما عدد یا اعدادی منفی هم وجود داشت به همان ترتیب با در نظر گرفتن آن عدد منفی جمع میکنیم. میانگینهای اینچنینی را میانگین حسابی نام گذاری کردهاند.
مثال:
[2و7-و10و1-]
4=(1-)+10+(7-)+2
1 = 4/4
تعداد ÷ مجموع = میانگین حسابی
میانگین حسابی در دسته معیارهایی قرار دارد که درک آن آسان خواهد بود. به طور کلی میتوان میانگین حسابی را جایگزینی برای دادههایی که کنار گذاشته شدهاند دانست. اما میانگینهای حسابی یک نمونه گویا از یک مجموعه دادهاند که در تحلیل دادهها زیاد استفاده میشوند.
داشبوردهای میانگین حسابی هم امروزه پرکاربرد شدهاند. در داشبوردهای میانگین حسابی شاهد تحت تأثیر بودن آن به دادههای بزرگتر هستیم. در اکثر کارهای اداری و سازمانها استفاده از اکسل بسیار به چشم میخورد. خروجی گرفتن از دیتاها، انواع تابعها بعلاوه نمودارها از پرکاربردترین موارد در استفاده اکسلها است. تابع میانگین حسابی در اکسل توسط مجموعهای از اعداد به دست میآید که میتوانیم با انتخاب سلولهای مورد نظر این کار را انجام دهیم. ما در داشبورد میانگین حسابی فرآیند میانگینگیری را سریع و با صحت کامل انجام میدهیم. در تمامی عملیات میانگینگیری که به دادههای شما مربوط میشود داشبورد میانگین حسابی درستترین انتخاب خواهد بود. با کمترین خطا و بیشترین امکانات از داشبورد میانگین حسابی میتوانید استفاده کنید.
برای نخستین بار چنین ویژگیهایی را اسدیتا در قالب داشبورد میانگین حسابی برای ارائه به مخاطبان خود آماده کرده است. این داشبورد طوری طراحی شده که هر گونه نیازی به داشبورد میانگین حسابی را برطرف خواهد کرد.