کیمیا آبان

مطالعه این مقاله حدود 13 دقیقه زمان ‌می‌برد.
1403/02/23
588



زعفران، که به عنوان "طلای سرخ" نیز شناخته می‌شود، یکی از گران‌ترین وکمیاب ترین ادویه‌ها در جهان به شمار می‌آید. برای به دست آوردن مقدار کمی زعفران، نیاز به تعداد زیادی گل است، که این خود عامل اصلی بالا بودن قیمت آن است. تاریخچه زعفران در ایران به 3 هزار سال پیش می رسد و این گیاه از گذشته تا الان نقش مهمی در فرهنگ و اقتصاد ایران داشته است. هرچند که ایران در تولید و صادرات این محصول بی نظیر موفقیت بسیاری دارد اما باز هم  توجه به سایز بازار برای عرضه این محصول مهم می باشد تا بتوان سرمایه گذاری مناسبی دراین تجارت اعمال شود. حال شرکت آماری اس دیتا با قابلیت دسترسی به آمارها و ارقام معتبر، شما را برای تصمیم گیری های مالی بهتر دراین زمینه همراهی می کند. آمار واردات و صادرات زعفران در ایران، نشان میدهد که تولید کنندگان زعفران یکی از فراگیرترین بازارهای خرید و فروش در دنیا را به خود اختصاص داده اند. 

 

عوامل موثر بر کیفیت تولید زعفران 

کشت زعفران معمولاً در مناطقی با آب و هوای معتدل تا سرد انجام می‌شود.زعفران، به‌ویژه در مناطقی مانند خراسان ایران، بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است، به شرایط آب و هوایی خاصی نیاز دارد. هوای سرد در فصول خاصی از سال، نقش مهمی در چرخه رشد این گیاه دارد. در کل این کالای باارزش استانداردهای زیادی برای آنالیز کیفیت داردکه تأثیری قابل توجه بر ارزش بازاری و بهبود در آمد ، تقاضا و حتی تصویر برند یک کشور تولیدکننده مانند ایران می گذارد. زعفران با کیفیت بالا، رنگ، عطر، وطعم غنی تری دارد و می‌تواند به طور چشمگیری قیمت آن را افزایش دهد، و به قیمت‌های بسیار بالاتری نسبت به محصولات با کیفیت پایین‌تر فروخته شود. خریداران در بازارهای لوکس ورستوران های برتر و فرآوری‌کنندگان در سراسر جهان حاضرند برای زعفران با کیفیت عالی مبلغ بیشتری پرداخت کنند.  حفظ کیفیت این ادویه بی نظیر و رشد در کسب بیشترین  آمار صادرات زعفران در ایران، به عواملی بستگی دارد که به شرح چند مورد پرداخته ایم.

 

عوامل آب و هوایی

زعفران نیاز به آب و هوایی دارد که دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های سرد است. دمای مناسب و رطوبت کم در دوره رشد به افزایش کیفیت کمک می‌کند. وبه آبیاری متعادل نیاز داردکمبود یا افراط در آبیاری می‌تواند به پیازها آسیب رسانده و کیفیت را کاهش دهد. 

 

تکنیک‌های کشت

کشت زعفران در ایران به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود که هر یک ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد با افزایش توجه به محصولات سالم و دوستدار محیط زیست، کشت ارگانیک زعفران نیز در حال گسترش است. در این روش، از هیچ گونه کود شیمیایی یا سموم دفع آفات استفاده نمی‌شود. کشت ارگانیک زعفران تاکید زیادی بر حفظ سلامت خاک و استفاده از منابع طبیعی دارد و به دلیل کیفیت بالا و خواص دارویی، در بازارهای جهانی بسیار مورد تقاضا است. 

 

فاصله کاشت پیازها

کاشت پیازها با فاصله مناسب از هم به جلوگیری از رقابت برای مواد مغذی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کند.

 

برداشت و فرآوری

 برداشت زعفران باید دقیقاً در زمانی که گل‌ها شکوفا می‌شوند انجام شود، تا اطمینان حاصل شود که رشته‌ها در اوج کیفیت خود هستند. و همچنین خشک کردن باید به طور مناسب انجام شود تا از تخریب ترکیبات آروماتیک و رنگی جلوگیری شود. روش‌های سنتی خشک کردن در مقایسه با استفاده از دستگاه‌های مدرن می‌تواند تفاوت‌هایی در نتیجه نهایی ایجاد کند.

 

آمار واردات و صادرات زعفران در ایران - واردات

 

نگهداری پس از برداشت

 زعفران باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود تا از فساد و کاهش کیفیت جلوگیری شود. نور مستقیم خورشید و رطوبت بالا می‌تواند به سرعت کیفیت زعفران را تحت تأثیر قرار دهد.

 

آمار واردات زعفران در ایران

ایران با این وجودکه، رتبه اول تولیدات زعفران را درجهان دارد نیز افزایش آمار واردات زعفران، می‌تواند تأثیرات متفاوتی بر بازار داخلی داشته باشد اما مقایسه با حجم تولید و صادرات، این واردات در حجم بسیار کمتری انجام می‌شود. برخی از واردات ممکن است برای اهداف تحقیقاتی و آزمایشی صورت گیرد، به خصوص در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌هایی که بر روی بهبود و اصلاح نژاد پیاز زعفران کار می‌کنند. واردات می‌تواند به ایجاد رقابت در بازار داخلی منجر شود، که این امر ممکن است به نفع مصرف‌کنندگان باشد و از قیمت بالای زعفران های تولیدی در ایران بکاهد. واردات زعفران با کیفیت در ایران تولید کنندگان را تشویق به بهبود استانداردهای کیفی در تولید محصولات خود می کند. طبق آمار دقیقی که اس دیتا ارائه داده است بیشترین  واردات زعفران در سال 1395 به میزان 1/892/611 کیلوگرم بوده است. 


 

 

اطلاعات داشبورد محصولات غذایی

 
  • تهیه شده در سال : 1403
  • جمع آوری داده ها : از سال 1371 الی 1400
  • پیاده سازی توسط : تیم اس دیتا
 

برای مشاهده آمار واردات زعفران در ایران  روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده داشبورد

 

 

 

آمار صادرات زعفران در ایران

صادرات زعفران از ایران یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی این کشور در حوزه کشاورزی است. که هرساله به رشد وگسترش این تجارت افزوده می شود ویکی از پرسود ترین نوع از صادرات کالا می باشد. ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده زعفران در جهان، نزدیک به 90 درصد از زعفران جهان را تولید می‌کند و عمده صادرات آن به کشورهایی مانند اسپانیا، امارات متحده عربی، چین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام می‌شود. صادرات زعفران فله و در وزن های نیم و یک کیلویی اتفاق می افتد . تجار و بازرگانان این صنعت باید توجه داشته باشند که دسترسی به موفقیت در رقابت با بازارهای بین المللی و جذب مشتری به عواملی مهم همچون ، بازارسنجی  محصول درمنطقه مورد نظر ، و نوع سلیقه دربسته بندی و نوع فرهنگ در مصرف زعفران ازعوامل موفقیت در صادرات است.  در نهایت، اهمیت صادرات زعفران همانند صادرات خشکبار برای ایران فرصت‌های زیادی را به همراه دارد و می‌تواند به عنوان یک اهرم قدرتمند برای تقویت اقتصادی کشور عمل کند، دراین راستا، اس دیتا آماری را دراختیار گذاشته که نشان می دهد در سال 1382، صادرات زعفران به وزن 354/290 کیلوگرم، بیشترین سهم ازاین بازار را در صادرات داشته باشد.

 


 

اطلاعات داشبورد محصولات غذایی

 
  • تهیه شده در سال : 1403
  • جمع آوری داده ها : از سال 1371 الی 1400
  • پیاده سازی توسط : تیم اس دیتا
 

برای مشاهده آمار صادرات زعفران در ایران  روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده داشبورد

 

 

 

 

کسب اطلاعات آماری معتبر با اس دیتا

 دراین مقاله تیم اس دیتا با استفاده از روش‌های پیشرفته آماری و تحلیل داده، به بررسی آمار واردات و صادرات زعفران در  ایران، و عوامل تاثیر گذار بر کیفیت تولید این محصول برای پیشرفت در تجارت جهانی  پرداخته است. در نهایت، تحلیل‌های اس دیتا ابزار مهمی برای سیاست‌گذاران و تجار بخش کشاورزی فراهم می‌کند تا  بتوانند با درک بهتری از بازار، تصمیمات موثرتری بگیرند. 




مقالات مرتبط


قیمت‌گذاری موادغذایی آمار واردات و صادرات غذای کودکان در ایران آمار واردات و صادرات پنیر در ایران آمار واردات و صادرات غلات در ایران آمار واردات و صادرات تخم پرندگان (مرغ، شترمرغ و...) در ایران آمار واردات و صادرات غذای حیوانات در ایران آمار واردات و صادرات گوشت قرمز در ایران آمار واردات و صادرات قند و شکر در ایران آمار واردات و صادرات چای سیاه در ایران آمار واردات و صادرات نان های قندی و شیرینی جات در ایران آمار واردات و صادرات گندم در ایران آمار صادرات و واردات ماهی در ایران آمار صادرات و واردات میوه در ایران آمار وادرات و صادرات محصولات آردی و پودری (غلات و سبزیجات) در ایران آمار واردات و صادرات چای سبز در ایران آمار واردات و صادرات آدامس در ایران آمار واردات و صادرات عسل (طبیعی و مصنوعی) در ایران آمار واردات و صادرات بستنی در ایران آمار واردات و صادرات ژل رویال، موم زنبور عسل و سایر حشرات آمار واردات و صادرات مربا، مارمالاد و ژله درایران آمار واردات و صادرات شکلات و پودر کاکائو درایران آمار واردات و صادرات برنج درایران تحلیل سرانه مصرف ماکارونی در ایران تحلیل و بررسی سرانه مصرف تخم مرغ در ایران تحلیل سرانه مصرف گوشت در ایران هوش تجاری و کاربردهای آن در صنعت فرآوری و تولید مواد غذایی کاربردهای هوش تجاری در صنعت مواد غذایی و بستنی افزایش قیمت ماکارونی تحقیقات بازار مواد غذایی

داشبورد‌های مرتبط


توليد داخلی برحسب قیمتهای سال 1395 بخش جا و غذا توليد ناخالص داخلی بخش مربوط به تامین غذا آمار صادرات روغن غیر خوراکی در ایران آمار صادرات غذای کودکان در ایران آمار صادرات پنیر در ایران آمار صادرات غلات در ایران آمار صادرات گوشت قرمز در ایران آمار واردات میوه در ایران آمار واردات ماهی در ایران آمار واردات سبزیجات در ایران آمار واردات ادویه جات در ایران آمار واردات روغن خوراکی در ایران آمار واردات فرآورده های غذایی در ایران آمار واردات تخم پرندگان (مرغ ، شترمرغ و ... ) در ایران آمار واردات غذای کودکان در ایران آمار واردات پنیر در ایران آمار واردات غلات در ایران آمار واردات گوشت قرمز در ایران آمار واردات غذای حیوانات در ایران آمار واردات گندم در ایران آمار واردات چای سیاه در ایران آمار واردات نان‌های قندی و شیرینی جات در ایران آمار واردات قند و شکر در ایران آمار واردات زعفران در ایران آمار واردات برنج در ایران آمار واردات خشکبار در ایران آمار واردات شیر، خامه و دوغ در ایران آمار واردات پاستا و ماکارونی در ایران آمار واردات مربا، مارمالاد و ژله در ایران آمار واردات ژله رویال وموم زنبور عسل در ایران آمار واردات عسل (طبیعی و مصنوعی) در ایران آمار واردات آدامس در ایران آمار واردات چای سبز در ایران آمار واردات محصولات آردی و پودری در ایران آمار واردات مکمل غذایی و دارویی در ایران آمار واردات قهوه در ایران آمار واردات پفک در ایران آمار صادرات گندم در ایران آمار صادرات بستنی در ایران آمار صادرات چای سیاه در ایران آمار صادرات نان‌های قندی و شیرینی جات در ایران آمار صادرات قند و شکر در ایران آمار صادرات زعفران در ایران آمار صادرات برنج در ایران آمار صادرات خشکبار در ایران آمار صادرات شیر، خامه و دوغ در ایران آمار صادرات پاستا و ماکارونی در ایران آمار صادرات مربا، مارمالاد و ژله در ایران آمار صادرات ژله رویال و موم زنبور عسل و سایر حشرات در ایران آمار صادرات عسل (طبیعی و مصنوعی) در ایران آمار صادرات آدامس در ایران آمار صادرات چای سبز در ایران آمار صادرات محصولات آردی و پودری در ایران آمار صادرات مکمل غذایی و دارویی در ایران آمار صادرات قهوه در ایران آمار صادرات پفک در ایران آمار واردات شکلات کاکائویی و پودر کاکائو در ایران