بیکاری یکی از معضلات اساسی در جوامع مختلف به شمار میآید که میتواند تبعات بسیار ناگواری برای جوامع داشته باشد. بسیاری جوامع مدرن درگیر این معضل بوده و البته راهکارهای متعددی برای مقابله با آن را نیز پیشنهاد میدهند. از بین رفتن شغلهای قدیمی و به وجود آمدن مشاغل نوین، مشکلات اقتصادی، افزایش بیش از اندازه نیروی متخصص در جامعه و ... همه و همه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر افزایش نرخ بیکاری شناخته میشوند. در این مطلب از وب سایت اس دیتا قصد داریم تا به بررسی بالاترین و پایین ترین نرخ بیکاری استانها بپردازیم و آمارهایی درباره این موضوع در اختیار شما خوانندگان محترم قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با اس دیتا همراه باشید.
بنا به تعریف، بیکاری به حالتی اطلاق میگردد که فرد در جامعه سن خاصی را گذارنده باشد و هم چنین به دنبال شغل بوده و نتواند آن را بیابد! در این حالت فرد در جامعه به عنوان بیکار شناخته شده و از حقوق و مزایا نیز برخوردار نخواهد بود. بیکاری یک شاخص به شمار میآید که با بررسی نرخ آن مشخص خواهد شد. در قسمت مقدمه مقاله به برخی از دلایل بیکاری اشاره کردهایم. در زیر نیز به دلایل ایجاد بیکاری در جامعه اشاره خواهیم کرد:
پیشرفت تکنولوژی و جایگزین شدن آن به جای نیروی انسانی
ظهور اختراعات جدید
وضعیت اقتصادی و رکود آن
رقابتهای حاصل از جهانی سازی و تجارت بینالمللی
سیاستهای دولتی
قوانین تجاری و ....
به نقل از مرکز آمار ایران و تجارت نیوز، در سال زمستان سال ۱۳۹۹ ،۱۳ استان در کشور عزیزمان ایران با نرخ بیکاری دو رقمی بوده و از ۱۰ استانی که بیشترین نرخ بیکاری را تحمل میکنند، ۶ استان جزء استانهای مرزی کشور میباشند. به نقل از مرکز آمار ایران بیش از ۲ میلیون و ۴۷۷ هزار نفر از جمعیت پانزده سال به بالا در کشور، که آماده کار هستند شغلی نداشته و به عنوان بیکار تلقی میگردند. براساس گزارشهای این مرکز ۷/۹ درصد از جمعیت فعال کشور بیکار به شمار میآیند. اما با بررسی آمارهای پیشرو نرخ بیکاری در زمستان ۹۹ نسبت به زمستان ۹۸ با کاهش 9/0 درصدی روبهرو بوده است اما نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که این افت تنها به دلیل اشتغال زایی نبوده، بلکه کاهش نرخ مشارکت اقتصادی به وجود آمده است. بنا به گزارشات مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی در زمستان سال ۹۸ معادل 4/42 درصد بوده اما در زمستان سال ۹۹ با افت 5/1درصدی به میزان 9/40 رسیده است.
همانگونه که اشاره داشتیم ۱۰ استان در کشور بیشترین آمار نرخ بیکاری را دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
کردستان با 18.8 درصد استان کردستان دو برابر متوسط نرخ بیکاری سطح کشور جمعیت بیکار دارد.)
کرمانشاه با 18 درصد
آذربایجان غربی با 14.7 درصد
هرمزگان با 14.1 درصد
یزد 13.5 درصد
چهار محال و بختیاری 13.5درصد
خوزستان 12.9 درصد
لرستان 12.5 درصد
خراسان شمالی 12.2 درصد
کرمان 10.8 درصد
و کمترین نرخ بیکاری مربوط به استانهای همدان با ۵.۶ درصد، تهران ۶.۳ درصد و زنجان ۶.۷ درصد میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اس دیتا مراجعه فرمایید.